Huishoudelijk reglement  Routebeschrijving 

 

                          

homebalk

Dermedicare

Ons Team

  • Inge Teunissen

De huidtherapeut is gespecialiseerd in behandeling van de zieke of beschadigde huid. Hierbij kunt u denken aan puistjes, vochtophoping, littekens en andere huidproblematiek. Dermedicare is in 2010 opgericht door Inge Teunissen in de Gelre Ziekenhuizen te Zutphen. Vanaf oktober 2011 maakt Dermedicare ook onderdeel uit van het ParaMedisch Centrum Dieren.

Nieuwe aanmeldingen: 

Voor het verkrijgen van informatie of het maken van een afspraak, kunt u telefonisch contact opnemen met Dermedicare. Tijdens de behandelingen wordt de telefoon niet opgenomen, u kunt dan een boodschap inspreken. U wordt zo spoedig mogelijk teruggebeld.

Directe Toegankelijkheid

Huidtherapie is per januari 2012 direct toegankelijk. Dit houdt in dat iedereen vanaf 18 jaar zonder verwijzing contact op kan nemen om een afspraak te maken. Tijdens de eerste afspraak vind een screening plaats om te beoordelen of er een indicatie is voor huidtherapie of dat er eerst een medicus geraadpleegd dient te worden.

Therapiemogelijkheden

Om een zieke of beschadigde huid te behandelen zijn er verschillende behandelmethodes:

  • Oedeemtherapie bij lymfoedeem, veneusoedeem etc
  • Definitief ontharen bij beharing gelaat, oksels etc.
  • Acnebehandeling bij acne gelaat, rug etc.
  • Camouflagetherapie bij pigmentvlekken, wijnvlekken etc
  • Littekentherapie na operatie, trauma etc.
  • Glycolzuurpeeling bij acne, acnelittekens etc.
  • Microcoagulatie bij couperose, steelwratjes etc.

Kwaliteit

De praktijk is aangesloten bij de beroepsvereniging van Huidtherapeuten, de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten en bij het Kwaliteitsregister Paramedici. Tevens valt huidtherapie onder de wet BIG (artikel 34).

Zorgverzekering

De behandelingskosten voor huidtherapie worden in de meeste gevallen door de zorgverzekeraars vergoed. Voor meer informatie over de behandelkosten of vergoedingen kunt u contact opnemen met de praktijk.